i can give you anything but love

Idag är det sista dagen vi väntar på OER. Det är en viktig grej på jobbet och idag är sista dagen snubben kan komma att dyka upp. Än har jag inte hört något, så han kommer väl säkert dyka upp lagomt tills jag börjar i eftermiddag. Då får jag inte köra skift. Mitt första, egna skift. Sov lite för länge idag, så hinner inte handla och greja som jag hade tänkt. Fast det är ju skönt att bara vara hemma också. Duscha länge, titta på film och äta frukost i lung och ro. Jäpp. Härligt! Jag vill få besök. Önskar att jag var ledig lite mer innan jul. Men min ända lediga helg är helgen innan julafton. Då vill jag jättegärna få besök (elin eller sarah, eller båda två, eller någon helt annan om de nu inte kan). Tänk er vad mysigt. Liseberg! Glöggfest! Storstadens julbelysningar! Julklappshandel! Allt och lite till. Puss.

it's cold around me

kände precis att jag hade lite hemlängtan tills lisen sa att det var -20 grader imorse in tha hoods. då tänkte jag att jag har det bra här, där det bara är -8. nu är min ledighet över och ikväll dras det igång igen. hörde att jag ska stänga med nagy imorgon och vi kommer troligtvis äga. vi är ett dröm-team (enligt oss själva iallafall). idag sov jag inte bort hela dagen som jag brukar göra, så jag har hunnit med att träna. 
hm, helgens roligaste grej var när jag satte mig i linas soffa efter kvällen hos jessica. 
lina: anna, aaw kolla hääär.. 
jag: jaa.. jag ser.. (blundar).
lina: vad ser du?
jag: men, jag ser en hamster.. (snark)
lina pratade om katten molly som hade hoppat upp och lagt sig högst upp i garderoben och jag hade fullt upp med att drömma om hamstar. kvällens andra roligaste grej var när lina tappade ett rött nagellack över hela köksgolvet. tur hon hade gott om aceton!

nu är min upplärning som AL över!

åh, detta har varit en bra dag! kom tidigt till jobbet och jessica började julpynta tillsammans med skrållen (haha, kan inte sluta skratta åt simons nya namn). sedan var det ös som gällde, hela dagen! det gick kalas och allt var roligt. jag är så stolt över alla som är så duktiga. idag var det min sista dag på upplärning så från och med nästa vecka kan jag köra egna skift, tillsammans med nisse pisse (som ska söka till Halv åtta hos mig) och ikväll ska detta firas hemma hos jessica. en kväll med några bland de bästa! åh, kommer bli guld! sen att hon snodde med sig en på se nachochips gör ju kvällen ännu mer guld. puss och skål!

thayyy

inge bra på thaimat? vad ska man äta? åh. jag som bara äter husmanskost. haha. blodpudding nu ikväll! och i sju dagar innan det, köttbullar. ungefär sju dagar iallafall, blev ju en hel del! vet inte vem som sagt att man ska variera maten?


why u move som damn slow, pick it up, u gotta let it go

åh herregud, säger jag bara. idag har jag kännt för att gråta många gånger. inte lätt att ha en massa press och få höra; nu kanske du skulle prioriterat helt annorlunda och nu måste du göra det, det, & det när man är sårbar och svag som jag, mitt i all kaos. fast det är ju bara att bita ihop och göra så gott man kan, istället för att bryta ihop, om jag ska bli en bra arbetsledare och förebild för alla de andra. man får väl ingen respekt om man står och lipar i ett hörn? nä. har knappt stått i kassan under en rusch på ett år, och då kan det bli lite mycket för mitt lilla huvud att arbeta med. räkna pengar, ge bra service och vara trevlig, snabbhet, ge ut rätt mat, inte krocka med de andra, se till så att alla de andra har arbetsuppgifter och att allt är som det ska både i kök, kassa och matsal, att dela ut raster plus mycket mycket mer. men när det flyter på som det ska, är det skitkul. så det är bara att kämpa! nu ska jag bestämma mig för vad jag ska äta på vår personalfest på torsdag! blir thaikäk!

ska alltid överdriva så

idag var jag för första gången helt ensam på jobbet. känslan var skrämmande. haha, närå. det gick fint. efter en halvtimma fick jag sällskap. på eftermiddagen rövade jörgen bort oss i hans lyxiga bil för ett möte. vi fick bullar och kaffe och kom fram till att vi ska ha ett litet julfirande nästa torsdag. "kanske får vi se jörgen dansa, eller jessica trolla?" skrev simon på ett sms lite senare. tror detta kan bli roligt. när mötet och allt var klart åkte jag till stan i snöstormen och bytte min lilla kjol som kanske satt lite för tighty. och så råkade jag även köpa en parfym. börjar nästan skämmas nu.

please say

pratade precis med min vän rickard i telefon. han berättade för mig att jag INTE kommer öppna med jessica imorgon, utan helt själv. (hjälp?) och näste person kommer inte komma förrän en timma efter mig! jag är mest nervös över att slå fel kod eller att inte kunna sätta ihop vår lilla grill, som har ungefär tjugo lösa delar som ska pusslas ihop. att försova mig eller att inte ens kunna somna inatt. att glömma nycklarna hemma eller att glömma låsa upp dörren när vi väl öppnar. är rädd för att röra till det helt och hållet, helt enkelt. Tror jag åker dit så jag är där i tid.. i god tid.

julpyntat redan!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade lite här. Sitter här i mitt lilla rum och har precis ätit vörtbröd med oboy och juleskum är min efterrätt till det! Och efterrätten till det är saffransgifflar som jag snart ska hugga tänderna i, haha! I helgen har jag varit på lisebergs julmarknad och jobbat stängningar. I lördags fick jag jobba med erik och vi fick det lite långtråkigt när nathalie lämntat oss för kvällen.. här är en bild på början av vårat "julpynt" på kontoret! När vi var klara kunde man inte se datorn och det kanske blev lite klurigt för honom att avsluta kassarapporten, men ack så fint det blev! Och vad glada morgongänget blev dagen efter! Eller iallafall Lisen.



I'm backin' up, backin' up, backin' up, backin' up


I was putting one more type of coffee in my coffee cup
And outta the corner of my eyes I saw two guys come in
One with a black hoodie, one with a white hood.
Black hoodie. (White hoodie!)
White hood. (Black hoodie!)

They said, "WE WANT YOUR MONEY EVERYBODY DOWN!"
And I'm like, "Oh UGH! Why did I need coffee now?!"
And soooooo
The guy in black starts comin' down,
comin' down down down down


i just found someone special and that's really something special if you knew me


you know this is your biggest mistake

efter tolv timmars sömn åt jag frukost med åsa som sällskap och sedan började jag storstäda. det var verkligen behövligt. känns som jag inte rört dammsugaren på flera år och har nu även nybäddat och fint i garderoben. släppte in solen i mitt rum och nu glänser det och jag känner bara ren lycka, haha. har även börjat julpynta lite (börjar i tid för att ta igen alla år som jag dissat julpyntet). idag skulle jag egentligen gått på möte men det blev framflyttat och istället blir det bio ikväll med rickard. nu ska jag ge mig ut i det härliga vädret för att kika lite på stan innan det.

p!nk - fuckin perfect


pretty pretty please

God kväll! Imorse höll jag på att försova mig så jag fick stressa iväg till jobbet. När klockan var tjugo i åtta ringde chefen som skulle få äran att öppna med mig idag och frågade när jag började. Han hade blivit väckt av calle som alltid ringer och förbeställer kaffe på morgongen. Tur att vi har en sån kaffefantast (förutom mig då) som ringer och väcker alla trötterjönsar. Själv stod jag utanför jobbet och stampade i regnet i tjugo minuter innan han dök upp. Vi har planerat nyår nu. Jag, Lisen och Simon. Det sorliga gänget som inte har några att fira med. Men vad simon inte vet är att vi tänker sätta fast raketer på honom.


no more peppercakes for me

Den här dagen har gått mycket bättre och det känns underbart! Det ända som fattades var Linda (som tydligen gav bort sin tid till wille igår utan att någon sagt det till oss) och jag & jessica började bli lite nervösa ifall något hade hänt den lilla flickan. Hon har nu ett par (o)roliga röstmedelanden och missade samtal på sin mobil.
Tänkte att jag ska ha en pepparkaks-fri vecka nu, så jag passade på att äta upp de som fanns kvar i förpackningen innan den nya veckan börjar. Erkänn bra tänkt!

hur luktar ishall?

har slutat deppat lite nu över min dåliga dag, efter några samtal där jag fick höra att jag inte är så tokig trotsallt. har ätit kanske fyrtio pepparkakor (ja, på riktigt) och tittat på flera avsnitt av Välkommen hem med en massa tända ljus i rummet. funderar på att skippa min matlåda imorgon. även fast det var asgott. baconlindad fläskfile och rödvinsås å grejer! men när man får höra att det luktar ishall, just när jag värmt min lilla låda så vet jag inte längre.. sen kommer det en annan kommentar; "HAHA, vem är det som skriver så fult?" Det är jag, säger jag. jag kan varken laga mat eller skriva. jag kände mig mobbad. på riktigt.

cause i had a bad day

idag fick jag öppna för första gången. det började ganska bra, men sen så kände jag mig bara dum, dålig och ivägen. har inte varit såhär mycket på länge och det kändes som att det var lite fel dag att börja upplärning på. är verkligen imponerad av de andra arbetsledarna som kör skift varje dag och kan inte tänka mig att jag själv ska klara utav det inom en snar framtid. men vet att jag kan bättre och imorgon hoppas jag att jag hanterar allt bättre. rickard och pernilla fick trösta mig lite efter att jag slutat, haha. nu ska jag tröstäta pepparkakor och sedan typ gå och lägga mig.

lika varmt ute som inne, nääästan

nu ska jag sticka iväg och träna, sola, bada bastu och göra allt för att värma upp min frusna kropp. sov med vantar på inatt, tjocktröja, stickade sockor, täcke, filt och ett lakan. alltså, SJUKT! men nu har de iallafall dragit på elementena igen. 16 grader. inomhus. mygod! ikväll ska jag iallafall besöka liseberg med lina och kanske lena. åh, va jag har längtat efter julmarknaden!

glöggkalas

släpade hem en glöggflaska (och lite annat) i regnet förut och kunde inte släppa tanken på hur gott den skulle värma mig i mitt otorligt kalla rum som inte har mer än 16 grader ikväll. men när jag väl drack den så kände jag bara ren besvikelse. det fanns ingen blossa och det är den ända glöggen som är drickbar. alltså, vafan! Imorgon ska jag på julmarknaden på Liseberg med Lina och jag hoppas för all del att de har riktig glögg! I need it! nyfärgat hår har jag föressten också. Jag, Lina och Rasmus färgade och lagade gräddig fläskfilé med potatis i deras varma lägenhet förut. Skulle från början bara åka dit för att duscha i varmvatten. Haha.

spend my time thinkin about you and it's makin me wild

Värmen och varmvattnet fortfarande avstängt. känner mig sjukt ofräsch och vill inget hellre än att slänga mig in i en varm dusch. det är nästan så man vill åka upp till katterjåkk i norrland där det var 19 grader i förrgår. haha, om man ska lita på metro. vi hade det roligt igår kväll. christoffer var min bitch och jessica var där för att roa oss och hjälpa mig. fast ztoffi är ju rätt bra på att roa han också. medans vi delade på en chokladdonut, friterade han grurkskivor tex. "det luktar kinamat". eller så är han rätt grym på att hälla i glass-mix i milkshakemaskinen, som för det första var väldigt fel och för det andra så var den redan fylld. vi visste inte riktigt vem vi skulle skylla på.

voff voff

jag: jag äter vofflor.
simon: äter du hundmat fiskpanna?

inte visste väl jag att vofflor stavas med å. haha, men jag gillar vofflor mer.
(jag som är ett litet stavningsfreak)


everytime i think of you, i'll catch my breath

varmvattnet avstängt, elementen iskalla och ett jäkla dunder utanför huset. imorgon får vi bergvärme och åh, vad det ska bli skönt! ni förstår inte hur kallt det kan vara här inne. låg kvar i sängen tills klockan var tolv för att det var så varmt och skönt under täcket. när jag tillslut gick upp för att äta frukost så hittade jag en liten kaka till mig i kylen. åsa är så söt!

första kvällen avklarad

Godkväll! Nu är mitt första skift med jessica avklarat och det var roligt att jobba ihop med henne igen! Kvällen var lugn och det var både bra och dåligt. Är alltid mycket lättare att sätta folk i arbete när det händer lite mer. Skönt iallafall att slippa lyssna på scooter hela kvällen. Jag kan nöja mig med britney och miley cyrus. Haha, som det hannah montana-fan jag är! Kvällen blev full av hemlisar och nachochips. Vi funderar på att skaffa en pulka som vi kan åka på ner till bussen med nu när det är snö. Godnatt!

idag gäller det

åh, jag är sjukt nervös. fast detta kommer nog gå bra. idag ska jag till jobbet lite tidigare för att börja min upplärning som arbetsledare med jessica. waha. jag antar att det kommer bli sent ikväll och att vi får traska hemåt i snövädret! haha. magen pirrar och jag mår lite illa. haha, men nu får jag ge mig. det kommer gå bra, annis. pepp pepp. har iallafall en god matlåda med mig idag. ingen köttfärsås här inte!

våga vara rädd

fiskpannas kompis ringde mig förut och kände sig så ensam i sin ny-gamla lägenhet utan möbler, lampor och tv. så jag träffade angelina inne i stan för en fika. hon lär mig så mycket klokt om livet, jobbet och allt annat. nu ska jag hoppa in och duscha så jag kan testa min nya hårtork. inte för att jag egentligen behöver duscha mitt hår, för jag var hos frissan och klippte till mig idag, men jag är ju såklart nyfiken på hur den funkar. haha. annars i helgen då? vad har hänt? jag har haft en systerhelg med lina och det har varit mysigt. en kväll somnade hon ganska långt innan mig och när jag skulle sova så vaknade hon till och sa; jahaja, nu är det upp till dig.. haha. alltså, jag älskar när folk fortsätter drömma när de vaknat sådär. "men.. det är du som ska välja partner nu.. paradise hotell.. alltså.. vad säger jag nu egentligen? men skulle det inte va ganska kul om du var med där..?" haha, lille lina. Go back to sleep!

one last song

ikväll jobbar jag och herr nilsson ihop för sista gången. igår lät han mig köra skiftet och han sa att han inte ens var nervös, haha. så det måste ju vara bra. jag fick ge uppgifter åt alla och han gav de andra i uppgift att ställa jobbiga och svåra frågor till mig när jag pratade med gäster eller var upptagen med annat. han lärde mig massa snabbhetstips i kassan och det är att anvädna händerna för att skjuta ifrån sig från ställe till ett annat och glida fram. sjunga med till musiken för att inte stressa upp sig och att inte ha ögonkontakt med kunderna som står långt bak i kön.

buhu snyft och buhu igen

meningen är ju att jag ska ta över angelinas roll som arbetsledare eftersom hon fått annat heltidsjobb på sj. igår var det tydligen hennes sista dag och lisen och jag stod och grät inne i köket när vi kramade henne hejdå. hon trodde inte vi var ledsna på riktigt men det kan jag säga att vi var. kan inte riktigt bli glad över att jag ska bli arbetsledare eftersom det är för henne jag tar över. men jag ska göra henne stolt! fiskpanna kommer sakna fiskpannas kompis! jättemycket! fast hon blir ju inte av med mig helt. snart bor vi nästan grannar! woho! nu är jag numera jessicas partner in crime. och ariza kommer kanske att bli min bitch, dvs min produktionsledare! åh, det kommer bli bra. puss puss, saknar dig redan ia ballerina.

WIHOO!

från och med nästa vecka är jag både produktionsledare OCH arbetsledare. förstår ni? jag ska få köra hälften av jessicas skift, samtidigt som jag är hennes produktionsledare de gånger hon kör skift. detta kommer bli spännande och vi kommer bli ett bra team! de har sagt att de tror på mig och det kändes fint att höra! så jag ska få en egen produktionsledare men vem den är är fortfarande okänt. har haft sofia här på besök sen i onsdags. det har varit så mysigt, saknar ju henne så när hon bor ända borta i örebro. vi har gjort stan några gånger och varit ute och ätit både köttbullar och pizza.


idag fick jag hänga med hulken!

Calle var tydligen utklädd till Hulken i helgen. Han fick inte stå i kassan idag, eftersom han fortfarande är grön. Haha. Jag ville inte göra den gröne arg, men alltså.. Har inte hulken lite mer muskler? Påtal om muskler så ska jag träna imorgon. Är det tänkt. Och städa. Och träffa rickard. Och handla. På onsdag kommer sofia hit. åh, det blir mys. Nu ska jag dricka kvällste eller vad det så fint hette och läsa en bortglömd bok. Och sova.


RSS 2.0